Date:juni 22, 2018

Strategi for KOMBIT

Public Futures har medvirket til udarbejdelsen Fundament-for-fremtiden_forsideaf strategien for kommunernes it-fællesskab, KOMBIT. Vi bistod ledelsen med opgaven, og vores rolle omfattede bl.a. proces, scanning, research, visionsudvikling og tekst.

KOMBIT har forestået den fælleskommunale proces med at skabe et konkurrencepræget marked for it-løsninger til kommunerne efter salget af KMD i 2009. Fremover handler det om at vedligeholde og udvikle markedet. Men også om at udvikle de nye muligheder på tværs af systemerne og i at give kommunerne adgang til nye teknologiske muligheder og frihed til egne valg.

Strategien hedder FUNDAMENT FOR FREMTIDEN og gælder for perioden 2018-22.

“Digitaliseringen transformerer vores samfund: Globalt, nationalt og ikke mindst lokalt. Det er en faktor, der skaber gennemgribende forandringer i økonomien, i vores sociale relationer, i velfærden og i forventningerne til kommunernes opgaveløsning. De fleste borgere har i dag en smartphone i lommen, som har en større computerkraft, end hvad der blev brugt til at bringe de første mennesker til månen. Kommunerne skal forholde sig proaktivt til denne udvikling. Det er et samfundsmæssigt ansvar at bruge mulighederne og at forme digitaliseringen på en måde, der bedst muligt dækker borgeres og virksomheders ønsker og behov.”

Læs den her: FUNDAMENT FOR FREMTIDEN. STRATEGI 2018-2022 (pdf)

Læs mere på KOMBITs hjemmeside