Partner:
Date:marts 24, 2023

Make life fit! Manifest og guidelines

“Make life fit!” markerer en ny tilgang til mental trivsel i arbejdslivet. Vi skal tage hånd om dem, der oplever mistrivsel, men vi skal også andet og mere end det. Vi skal skabe et´arbejdsliv, der passer til mennesker, og som ikke blot forebygger mental mistrivsel, men rent faktisk styrker vores mentale sundhed. Nøglen ligger ikke hos den enkelte medarbejder, men i at skabe positive og bæredygtige rammer og samspil på arbejdspladsen.

Til det har vi udviklet 7 konkrete guidelines. De er blevet til i samarbejde mellem en kreds af HR-topchefer fra toneangivende organisationer og virksomheder, fremtidsforskere og
forskere i mental sundhed og arbejdsmiljø. Det er ledet af fremtidsforskerne Steen Svendsen og Søren Steen Olsen fra Public Futures og professor Svend Brinkmann, Aalborg Universitet. Projektet er støttet af Velliv Foreningen.

“Mental sundhed er meget mere end den enkeltes ansvar. Det er selvfølgelig individet, der mærker problemerne med stress og mistrivsel på egen krop og sind, men det er ledelsen og kollektivet, der skal skabe rammer for et bæredygtigt arbejdsliv med regenerative muligheder.” udtaler Svend Brinkmann, professor i almen psykologi, Aalborg Universitet og medleder af projektet.