Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/c/2/publicfutures.dk/httpd.www/wp-content/themes/modernize/header.php on line 66
Partner:Holbæk kommune
Date:februar 25, 2015

Ny lokalpolitisk kultur

Efterår og vinter 2014

For Holbæk kommune

Under overskriften ”Holbæk i fællesskab” er Holbæk kommune og kommunens borgere ved at udvikle en helt ny kultur for lokalpolitisk deltagelse. Public Futures har ledet Holbæk byråd gennem evalueringen af de hidtidige tiltag og gennemført en omfattende interviewrunde med involverede politikere og borgere, der skal være med til at udstikke retningen for den videre demokrati-, strategi- og udviklingsproces.

Baggrunden er kommunens målrettede arbejde med det lange sigt, som har en række elementer, herunder formuleringen og vedtagelsen i byrådet af kommunens vision ”Der er noget vi skal, og der er noget vi vil”, som Public Futures var facilitator af (se andetsteds). Andre elementer er politikker på de forskellige fagområder og den overordnede udviklingsstrategi. Senest er der sat fokus på kerneopgaver, forenkling og tillid i opgaveløsningen. Under overskriften ”Holbæk i fællesskab” har kommunen involveret borgerne i dette arbejde gennem en række såkaldte omstillingsgrupper på forskellige politikområder.

I foråret etablerer kommune en række nye omstillingsgrupper på baggrund af de erfaringer man har gjort sig i det første forløb. Formålet er at sikre, at de høje ambitioner om at udvikle kommunens demokrati- og fællesskabskultur bliver fastholdt og udmøntet, samtidig med at det understøtter udviklingen af kommunens opgaveløsning.

Reference: Julie Becher, Strategi- og sekretariatschefimgres